“Kunstroof” tijdens opening kunstwandelroute in Akkrum

AKKRUM – De nieuwe kunstwandelroute ‘In slach troch Akkrum’ is zaterdagmiddag geopend door kunstenaar Age Hartsuiker uit Jubbega. De opening vond onder grote publieke belangstelling plaats in hotel-restaurant Goerres in Akkrum. Het thema van de kunstwandelroute is ‘Licht en donker’ vanwege het Rembrandt jaar. Er zijn eenentwintig doeken te zien in het dorp en veertien doeken bij de haven. De doeken die in het dorp zijn bevatten schilderijen en foto’s van kunstenaars uit Akkrum en Nes. De doeken in de haven zijn allemaal van fotograaf Kenny Douwenga. Via QR-codes kan deelnemers aan de kunstwandelroute onderweg tegelijkertijd de cultuur van Akkrum worden bekeken. Tijdens de openingshandeling en toespraak van Age Hartsuiker verschenen er twee knapen op een scooter. Vlot haalden zij het doek uit het frame en gingen er als een haas vandoor. De aanwezigen schrokken: “Dit zal toch geen kunstroof zijn in het mooie Akkrum” ? Gelukkig het hoorde bij...

Lees verder »