Strijkkwartet Regina Forte in St. Vituskerk te Wetsens

Regina Forte is ontstaan in het najaar van 2014 vanuit een gezamenlijke wens om strijkkwartetten te spelen.Als Oud-Frysk Jeugd Orkestleden troffen we elkaar regelmatig in allerlei ad hoc orkesten en beroepsmatig zijn we collega's van elkaar. We zijn alle vier werkzaam in het onderwijs. Zoals vrijwel elke strijker koesterden ook wij de wens om een mooi strijkkwartet op te richten.Het strijkkwartet mag dan bekend staan als één van de moeilijkste muziekgenres, veel grote componisten hebben hun beste muzikale ideeën voor het strijkkwartet bewaard. Wij zijn de uitdaging aangegaan en beleven veel plezier aan deze composities, zonder toeters en bellen of grootse effecten, maar van een muzikale schoonheid in zijn zuiverste vorm.Ons repertoire omvat kwartetten uit alle muzikale periodes: de barok, de klassieke periode, de romantiek, de 20e en zelfs de 21e eeuw. Muziek van onder meer Händel, Mozart, Schubert, Tsjaikovski en Pärt, allemaal pareltjes die wij heerlijk vinden om te...

Lees verder »