Weer meer belangstelling voor Bonifatiusloop

Elk jaar wordt de mooiste loop van het Noorden georganiseerd, voor hardlopers en wandelaars. Op 6 april startte de achttiende editie. Voor wandelen, hardlopen en kidsrun. Met start en finish aan de Bronlaan. Met dik 600 loper en 400 wandelaars weer een groot succes.Sionsberg WandeltochtDe wandeltocht kent drie afstanden: 10 km, 20 km en 35 km. En ging rondom Dokkum en onder andere de dorpen Aalsum, Oostrum, Metslawier, Ee Anjum en nog enkele dorpen in Noardeast-Fryslân. De start was vanuit De Bonifatiuskapel en voerde door bovengenoemde dorpen en langs voor sommige wandelaars onbekende historische wandelpaden. Dit jaar een verdubbeling in deelnemers die eindigden in het restaurant van Sionsberg, waar soep en koffie klaarstonden.HardlopenDe deelnemers aan hardlopen konden kiezen uit drie afstanden: 5 km, 10 km en de halve marathon (21,1 km). De Bonifatiusloop is de laatste jaren uitgegroeid tot een evenement van formaat, waar ruimte is voor iedere deelnemer. Dit...

Lees verder »