A32 tussen Leeuwarden en Heerenveen in mei opnieuw dicht

HEERENVEEN – De A32 tussen Leeuwarden en Heerenveen gaat in het weekend van 17, 18 en 19 mei opnieuw dicht voor onderhoudswerkzaamheden. Dat maakte Rijkswaterstaat maandag bekend. De weghelft van Heerenveen naar Leeuwarden was in het weekend van 5, 6 en 7 april dicht om de vervelende hobbels uit de weg te halen. In mei zal ook de andere weghelft in de tegenovergestelde richting onder handen worden genomen. Op 13 plekken rondom Akkrum zijn de hobbels uit de weg gehaald. “Dit was een tijdelijke maatregel om het asfalt vlak te krijgen”, vertelt Marcel Kievit, projectmanager bij Rijkswaterstaat. “Het echte probleem zit echter veel dieper in de fundering van de weg. Dat willen we in 2021-2022 aanpakken. Maar omdat het nu zo hobbelig was, moesten we ingrijpen om de weg veilig te houden.” Dezelfde operatie Over de kosten wil Kievit niets zeggen. “We hebben een groot pakket aan maatregelen genomen en...

Lees verder »