Bronzen dag in Nieuwehorne voor GVV

Zaterdag vond de tweede plaatsingswedstrijd voor de Friese Kampioenschappen plaats voor wedstrijdgroep 5. In de eerste ronde turnden Amarins van Zwol, Marije van de Heide en Sytske-Aliet de Jong.Amarins behaalde de vorige wedstrijd het zilver en was vastberaden om vandaag ook weer eremetaal binnen te halen en dit lukte. Amarins mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. Hiermee heeft ze zich geplaatst voor de Friese Kampioenschappen op 18 mei.Marije sprong een mooie overslag op sprong en turnde haar vloeroefening volledig uit. Sytske-Aliet liet ophurken op de brug zien en straalde tijdens haar vloeroefening.Ronde 3 was het de beurt aan Froukje Idema. Zij heeft hard getraind voor de radslag op balk. Deze heeft zij op de wedstrijd mooi laten zien. Haar vloeroefening ging perfect en hiermee heeft zij een toestelfinale binnen gehaald. Froukje maakte haar meerkamp stabiel af en mocht hiervoor een bronzen medaille in ontvangst nemen.Een dubbel bronzen dag voor...

Lees verder »