Scholen in problemen, Overlevertocht en Bonifatiusloop in Weekend Nieuwsshow

Zaterdag kwamen weer diverse onderwerpen voorbij tijdens de Weekend Nieuwsshow. Namens dorpsbelang Ferwert uitte Marcel Steegstra zich bezorgd over de naderende sluiting van het Dockinga College in Ferwert. De aanleiding hiervoor is dat er maar 18 leerlingen zich hebben aangemeld voor het komende schooljaar. Dit aantal leerlingen is te laag om de school open te houden.Naar aanleiding van berichten dat scholenkoepel Roobol last zou krijgen van een krimp, lichtte directeur Daisy Smit van de Burgerschool het e.e.a toe. Het gaat hier echter om een prognose. Door goed te investeren in goed en kindgericht onderwijs gaat ook de Burgerschool in Dokkum mee met de toekomstige ontwikkelingen in het onderwijs. Verslaggeefster Jitske de Hoop was live aanwezig bij de 18e editie van de Bonifatiusloop in Dokkum met start en finish aan de Bronlaan, en sprak hier met een aantal deelnemers en met voorzitter Sijtze Hellema van de organisatie. Met dik 600 loper...

Lees verder »