Start eenmalige leesclub Japanse literatuur in Heerenveen en/of Leeuwarden

HEERENVEEN – Vindt u de Japanse cultuur ook intrigerend? Wilt u daar wel eens meer over weten door Japanse literatuur te lezen? Op dinsdag 23 april worden belangstellenden voor zo’n leesclub uitgenodigd in Leeuwarden of Heerenveen. Het initiatief komt van leescluborganisatie Senia, samen met Schwob, onderdeel van het Letterenfonds. Zij hebben alvast drie romans geselecteerd die in het Nederlands gelezen en besproken worden. Het streven is om leesclubs van 6 tot 8 personen samen te stellen die om de 5 à 6 weken bij elkaar komen. Bij elk boek ontvangen de deelnemers een uitgebreide leeswijzer met een samenvatting van het boek, een analyse van literaire aspecten en een aantal gespreksvragen die een houvast bieden bij de bespreking. Zo dwaal je niet zo gauw af, en kom je echt tot verdieping. De leesclubs Japanse Literatuur worden tegen de zomer afgesloten met een feestelijke bijeenkomst op een centrale plek in Nederland met...

Lees verder »