Ziekenhuis Nij Smellinghe opent haar deuren

Zaterdag 13 april 2019 van 10.00 tot 15.00 uur opent het Drachtster ziekenhuis haar deuren. En kan iedereen, jong en oud, kennismaken met het ziekenhuis. Bezoekers krijg de unieke gelegenheid om ook achter de schermen te kijken, bijvoorbeeld bij de nieuwe CT-scan en in de operatiekamer. En ook zelf te doen en te ervaren.Durfal volgt live-verslag van een operatieHoe neem je een kopje koffie mee als je op krukken loopt of rijd je in een rolstoel. En een toastje smeren als je slecht ziet, is toch een uitdaging. De medewerkers laten bezoekers graag kennismaken met hun werk en het ziekenhuis. Met een rijsimulator ervaren bezoekers hoe het is om ‘onder invloed’ van medicijnen achter het stuur te zitten. En in het laboratorium kan er worden geoefend met bloedprikken op een prikarm. De echte durfal volgt live-verslag van een knie-, voet- en heupoperatie.Ontsnappen van de Spoedeisende HulpKinderen kunnen via een prijsvraag...

Lees verder »