Bijstellen IJsfontein Dokkum in volle gang

De IJsfontein in Dokkum staat tijdelijk uit. Op maandag en dinsdag worden de instellingen van het kunstwerk bijgewerkt. Volgens gemeente Noardeast-Fryslân hoort dit bij de ‘inregelperiode’. Men leert steeds beter wat de juiste instellingen zijn, vooral op zonnige dagen valt de ijsvorming soms tegen. Woensdag voor 16.00 uur moet er weer ijsvorming zichtbaar zijn. Dan wordt namelijk Dokkum Tulpenstad geopend door wethouder Hanemaaijer. De fontein in Dokkum was de laatste van het 11Fountainsproject in het kader van Culturele Hoofdstad.De Leeuwarder Courant schrijft dat de tien fonteincommissies maken zich ernstige zorgen over het project. In een brandbrief aan gemeenten en provincie luiden zij de noodklok. Zo ontbreken bijvoorbeeld de informatiebordjes bij sommige fonteinen, een jaar na de opening. Tevens zijn er werkzaamheden niet afgerond en ontbreekt bewegwijzering.Bijstellen IJsfontein Dokkum in volle gang

Lees verder »