Menno Feenstra wint Europese vakwedstrijd voor schoenmakers

HEERENVEEN –  Leerling-schoenmaker Menno Feenstra uit Heerenveen heeft goud gewonnen op de Europese vakwedstrijd voor schoenmakers. “Schoenmaken is gewoon leuk, doordat je je creativiteit erin kwijt kan”, zegt Feenstra. “Elke dag kan je met andere schoenen werken. Dus je hebt eigenlijk nooit hetzelfde werk.” Afgelopen jaar ging Feenstra ook al de strijd aan met schoenmakers uit heel Europa, toen eindigde hij als tweede. Het schoenmakersbedrijf Schoen- en Sleutel Meesters uit Leeuwarden, waar Feenstra werkt, is trots op hun jongste collega. “Wij wisten dat Menno een goede kandidaat was, maar dat hij goud zou halen op het hoogste niveau van Europa, dat hadden we niet verwacht. ” Ook vader Johannes Feenstra is helemaal in zijn nopjes door de prestatie van zijn zoon. ,,Dit is toch geweldig. Vorig jaar zilver en nu goud. Ik ben gezegend met zo’n opvolger. Menno zal in de toekomst de zaak aan de Dracht gaan overnemen” vertelt...

Lees verder »