Open proeverij Lentewijnen bij Nieuwe Wijnhoeve

OUDESCHOOT – Zaterdag 13 en zondag 14 april organiseert de Nieuwe Wijnhoeve in Oudeschoot een open proeverij “Lentewijnen”. Bezoekers kunnen duurzame kwaliteitswijnen verwachten van gewone, maar ook verrassende en onbekendere druivensoorten. De specifieke lentewijnen, die combineren met voorjaarsgerechten of voor buiten op het terras, zijn het weekend gratis te proeven. Vinoloog Ferencz Deli opende onlangs de winkel en het proeflokaal Nieuwe Wijnhoeve samen met zijn Franse vrouw Valérie en mede-eigenaar Henk Slump. De laatste is onder andere organisator van Glemmer Beach. “De Nieuwe Wijnhoeve hanteert een wijnassortiment met een eigen visie”, aldus Ferencz Deli. “Onze wijnen worden stuk voor stuk door kleinschalige wijnboeren uit diverse streken in Europa gemaakt. Wij zoeken altijd naar de parels onder de wijnen en selecteren op kwaliteit, smaak, duurzaamheid en lef. Natuurlijk voeren wij wijnen van bekende druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon, Chardonnay of Sauvignon Blanc. Daarnaast hebben we vooral een neus voor wijnen van minder...

Lees verder »