Regenboogbelang Heerenveen start met OUT.frl

HEERENVEEN – Afgelopen maanden is er door een groep betrokken inwoners uit Gemeente Heerenveen gewerkt aan de oprichting van Regenboogbelang Heerenveen. De belangengroep richt zich op thema’s die betrekking hebben op LHBTIQ+ (lesbisch, homo, biseksueel, transgender, interseksueel of queer). Speerpunten zijn het stimuleren van algemene acceptatie, advies voor de gemeente en meer zichtbaarheid creëren voor de doelgroep. Voorzitter Evert Haagsma is trots dat er vanaf nu een belangengroep is waar men in regio Heerenveen terecht kan. “Helaas is het tegenwoordig nog steeds noodzakelijk om knelpunten over LHBTIQ+ aan de kaak te stellen. Niet alleen voor jongeren, maar juist ook voor ouderen is acceptatie alles behalve vanzelfsprekend. Sterker nog, uitsluiting en eenzaamheid is een groot en veelal onzichtbaar probleem wat grote impact kan hebben op je sociale leven.”, vertelt Evert. De thema’s eenzaamheid en zichtbaarheid waren terugkerende onderwerpen die de afgelopen weken tijdens gesprekken met de doelgroep aan bod kwamen. Regenboogbelang...

Lees verder »