Vele overtredingen tijdens Europese Speedweek 2019

In de week van 1 tot en met 7 april 2019 werden in het kader van de Europese "Speedweek" op meerdere locaties in Noard East Fryslân snelheidscontroles uitgevoerd. De politie kwam met het volgende overzicht. In Oudwoude werd zeven keer een proces-verbaal opgemaakt. Door het dorp, waar 30 km/u is toegestaan werden bestuurders met 62, 63, 64, 65 en 66 kilometer per uur staande gehouden. Een bestuurder reed ook zonder rijbewijs, verzekering en APK. Tijdens een controle op de Centrale As werden 13 aanhangercombinaties gecontroleerd. Hier werden meerdere proces-verbalen opgemaakt. Tweemaal voor snelheid, 1x geen remverlichting, 1x losse lading en 3x niet-handsfree bellen. Daarnaast werden er nog vier bestuurders gepakt die 30 tot 40 kilometer per uur te snel reden over de Sintrale As.Ter hoogte van Hurdegaryp op de Sintrale As werden twee rijbewijzen van snelheidsduivels ingenomen. Een bestuurder reed 173, de andere 184 kilometer per uur. Op de Sintrale...

Lees verder »