100 dagen bloei in de binnenstad van Dokkum

Wethouder Esther Hanemaaijer opende woensdagmiddag Dokkum tulpenstad met meer dan 100 dagen bloeiende voorjaarsbloemen een aanrader voor een wandeling door de Dokkum.Volplanten van bloemschaalSamen met kinderen van de burgerschool mocht Wethouder Esther Hanemaaijer van de gemeente Noardeast-Fryslân de openingshandeling verrichten, dit deed zij door samen met de kinderen het volplanten van een schaal met tulpen op de Markt van Dokkum. Op deze locatie staan naast de IJsfontein nog 6 schalen met voorjaarsbloeiers. Met deze handeling werd het tulpenseizoen geopend, de informatie over de route staat vermeld op het bord naast de tulpenschalen. Met het volgen van de route zult u de verschillende bloemen kunnen bewonderen. Te voet zal de route ongeveer 20 minuten duren.De gezellige sfeer van Dokkum wordt van februari tot juni extra ondersteund door de kleurrijke bloemenvelden op de bolwerken en de bloemschalen in de binnenstad. Het inluiden van de lente én de start van het toeristische seizoen...

Lees verder »