Carfix Heidstra Autoschade is decor voor brandweer oefening in Damwâld

Woensdag 10 april 2019 heeft de brandweer van Damwâld  bij Carfix Heidstra autoschade herstelbedrijf in Damwâld een oefening gedraaid. Twee mannen waren met een auto bezig die op een hefbrug stond en die door werkzaamheden van de brug af is gegleden.De door paniek toe gesnelde vrouwelijke bewoonster die met de heftruck de mannen wou bevrijden raakte door een stuurfout  twee vaten die waren gevuld met thinner en trogbiet spul waar door  de vrouw onwel raakt. Ze had voor die tijd nog wel 112 gebeld en hulpdiensten waren aanrijdend.Bij de Brandweer Damwâld ter plaatse was het al bekend dat er gevaarlijke stoffen aanwezig waren waardoor brandweer Damwâld voorzichtig tewerk ging om niet nog meer slachtoffers te maken. Bij een vlotte verkenning konden de manschappen van Damwâld naar binnen en de vrouw uit de heftruck halen en in de frisse lucht te brengen waardoor de vrouw weer snel bij kennis kwam.Nadat de...

Lees verder »