Culto Lauwers College: een mooi avondje uit

De aula van de scholengemeenschap aan De Hoefslag stond woensdagavond 10 april bol van toneel, muziek en dans. De locatie Buitenpost van het Lauwers College maakte zich op voor de derde editie van het culturele festijn Culto.,,Het was een onderhoudende avond met amusement van een goed niveau”, stellen de docenten Agnes Busse en Bart van Overveld. Zij schreven het script voor de voorstelling Cleopatra die werd opgevoerd. Het toneelspel werd afgewisseld door muzikale - en dansacts. Aan de Culto deden in totaal een kleine dertig leerlingen en docenten mee. Soms verschijnen zij gezamenlijk op de bühne om het publiek te entertainen.Om het culturele leven op het Lauwers College een boost te geven, werd in 2017 de Culto-avond gelanceerd. De beide eerste voorstellingen werden gehouden in het theater van De Colle in Kollum. De derde editie vindt plaats in de eigen aula van de Buitenposter school. Facilitair is deze ruimte dermate...

Lees verder »