Girlsday bij De Sintrale As

Zevenentwintig meiden van Christelijke Mavo ‘De Saad’ uit Damwâld kregen vandaag techniekles in het kader van Girlsday. Ze kregen gastles en gingen op bezoek bij De Sintrale As. Het ging over hoe het is om als vrouw in de bouw te werken en waar je qua natuur en landschap rekening mee moet houden bij het aanleggen van een nieuwe weg. Medewerkers van De Sintrale As en aannemer Heijmans gaven tekst en uitleg.  De dag begon op school met een gastles. De meiden mochten bedenken waar je rekening mee moet houden als je een nieuwe weg aanlegt. Er werd gesproken over hoe otters de nieuwe weg veilig passeren, hopovers, het paluduct bij De Falom en wat er bij het bouwen van een fietstunnel komt kijken. Heijmans maakt in opdracht van De Sintrale As de fietstunnel en fietspaden bij De Goddeloaze Singel. Een medewerkster van Heijmans vertelde over hoe het is om als...

Lees verder »