IMF-subsidie voor 20 projecten in Noordoost Fryslân

Het Iepen Mienskipsfûns Noordoost Fryslân geeft in de eerste periode van dit jaar subsidie aan 20 initiatieven vanuit de mienskip. Alle projecten samen zorgen voor een totale investering van bijna 250.000 euro in de leefbaarheid van deze regio.Eén van deze projecten is de Tûk, een elektrische auto die inwoners van Trynwalden gezamenlijk kunnen gebruiken. In deze regio is een snel groeiende behoefte naar duurzaam (deel)vervoer. Voor een aantrekkelijk tarief van 35 euro per dag of 20 euro per dagdeel kunnen de inwoners gebruik maken van de elektrische deelauto. Reservering en betaling verloopt via een website of app. De bijdrage vanuit het IMF is 35.000 euro.Iepen MienskipsfûnsIn 2019 kan er nog op twee momenten subsidie uit het IMF worden aangevraagd (vanaf 23 april tot en met 17 mei en van 16 september tot en met 11 oktober). Ook dan is weer de voorwaarde dat het project bijdraagt aan het verbeteren van...

Lees verder »