Perspectief zingt Messiah in Trinitas op Goede Vrijdag

HEERENVEEN – In de aanloop naar Pasen, op Goede Vrijdag 19 april, zingt het Heerenveense koor Perspectief de Messiah van het wereldberoemde Oslo Gospel Choir in Trinitas aan de Coehoorn van Scheltingaweg. Het wordt een afwisselende dienst, waarin gospel en hedendaagse muziek, stemmige en up-tempo nummers over het leven van Jezus Christus vertellen. Daar tussendoor zijn teksten geweven die de verbinding met het nu leggen, met de actualiteit en het leven van alledag. De oorspronkelijke Messiah, zoals gecomponeerd door de leider van het Oslo Gospel Choir Tore W. Aas, kent 29 nummers. In overleg met de uitgever van de Messiah, zijn veertien nummers geselecteerd, om tot een evenwichtig programma te komen. Sommige liederen nodigen uit tot meezingen. Het project werd vorig jaar in Heerenveen en Meppel uitgevoerd en twee weken geleden in Hollum op Ameland. De reacties van bezoekers waren overweldigend. “Bijzonder genoten, het was een prachtige avond, fantastisch, erg...

Lees verder »