PvdA wil voor zomer nog oplossing 11Fountains

De PvdA wil dat de provincie snel met oplossingen komt voor de problemen rond de fonteinen van 11Fountains. Marijke Roskam vraagt opheldering van gedeputeerde Sietske Poepjes (CDA) en wil weten of het voorstel van Kris Callens, die voorstelt om de elf fonteinen onder te brengen bij het Fries Museum, een reële optie is. “Wij vinden de fonteinen een uitermate waardevol en tastbaar resultaat van het culturele hoofdstadjaar”, reageert Roskam. “De zorgen van de fonteincommissies delen we en wij verwachten dat de gesignaleerde praktische problemen nog voor de zomer worden opgelost.”Toeristen en marketingVia een brandbrief uitten de fonteincommissies deze week hun zorgen richting de provincie. Voor het zomerseizoen verwacht de PvdA dat problemen zoals ontbrekende informatiebordjes en nog niet afgeronde werkzaamheden aangepakt worden. “Voordat de toeristen weer in grote aantallen naar onze provincie en de elf steden komen, moeten dit soort zaken opgelost zijn”, zegt Roskam. De ervaren onduidelijkheid rondom de...

Lees verder »